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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, L. O. D. Avaliação inicial de potenciais porta-enxertos de citros. 2018 75 f. Dissertação (Mestrado) - Programa de Pós-Graduação em Agronomia. Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, 2018. Orientador: Paulo Celso de Mello Farias, Coorientadores: Roberto Pedroso de Oliveira, Marcelo Barbosa Malgarim.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, L. O. D.; MELLO-FARIAS, P.; SANTOS, R. F. dos; MARTINS, C. R.; KONZEN, L. H.; MALGARIM, M. B. Alternative budburst inducers for kiwifruit vines grown in an organic system. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 43, n. 4, e-313, 2021.

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3.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, I. P. de; MARQUES, L. O. D.; BELARMINO, L. C.; MELLO-FARIAS, P.; CANEVER, M. D. Costs and financial viability of blueberry production in Pelotas. Revista de Economia e Sociologia Rural, v. 60, n. 2, e236746, 2022. 11 p. Título em português: Custos e viabilidade financeira da produção de mirtilo cultivado em Pelotas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, L. O. D.; MELO-FARIAS, P.; OLIVEIRA, R. P. de; DINI, M.; SOARES FILHO, W. S.; MALGARIM, M. B. Emergence Percentage and Speed of Rootstocks for Citriculture in South of Brazil. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 5, p. 49-57, 2019.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBARRETO, C. F.; NAVROSKI, R.; MARQUES, L. O. D.; SANTOS, R. F. dos; MALGARIM, M. B.; MARTINS, C. R. Influência da radiação ultravioleta e aditivos na conservação de kiwis minimamente processados. Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 24, e2020024, 2021. 11 p.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. F. dos; MARQUES, L. O. D.; MELLO-FARIAS, P.; MARTINS, C. R.; KONZEN, L. H.; CARVALHO, I. R.; MALGARIM, M. B. Budbreak induction in kiwifruit vines cultivated in an organic system by the biological method of single node cutting. Bragantia, Campinas, v. 79, n. 2, p. 260-267, abr./jun. 2020. 8 p.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, C. R.; LEIVAS, G. L. de; SCHIAVON, A. V.; MARQUES, L. O. D.; HELLWING, C. G.; SILVA, G. F. da; AQUINO, E. L. de. Caracterização do nível de adoção tecnológica da produção de pêssegos orgânico e convencional na região de Pelotas-RS. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2019. 19 p. (Embrapa Clima Temperado. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 327.)

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8.Imagem marcado/desmarcadoLEIVAS, G.; SCHIAVON, A. V.; MARQUES, L. O. D.; HELLWIG, C. G.; ALQUINO, E. L. de; SILVA, G. F. da; MARTINS, C. R. Caracterização fitotécnica dos sistemas de produção de pêssegos na Região de Pelotas-RS. Brazilian Journal of Development, Curitiba, v. 6, n. 5, p. 32594-32618, May 2020.

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9.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, L. O. D.; MELLO-FARIAS, P.; OLIVEIRA, R. P. de; DINI, M.; SANTOS, R. F. DOS; MALGARIM, M. B.; SOARES FILHO, W. dos S. Nursery performance of potentially promising rootstocks for citriculture in the south of Brazil. Ciência Rural, Santa Maria, v. 52, n. 1, e20200227, 2022.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  08/06/2020
Data da última atualização:  08/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SANTOS, R. F. dos; MARQUES, L. O. D.; MELLO-FARIAS, P.; MARTINS, C. R.; KONZEN, L. H.; CARVALHO, I. R.; MALGARIM, M. B.
Afiliação:  RODRIGO FERNANDES DOS SANTOS; LÉO OMAR DUARTE MARQUES; PAULO MELLO-FARIAS; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; LUIS HENRIQUE KONZEN; IVAN RICARDO CARVALHO; MARCELO BARBOSA MALGARIM.
Título:  Budbreak induction in kiwifruit vines cultivated in an organic system by the biological method of single node cutting.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Bragantia, Campinas, v. 79, n. 2, p. 260-267, abr./jun. 2020.
Páginas:  8 p.
ISSN:  1678-4499
DOI:  https://doi.org/10.1590/1678-4499.20190321
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Kiwifruit vines are an alternative approach to diversify Brazilian fruit farming because of the low supply and increase in the demand for their fruits. Hydrogenated cyanamide, which is the most common rest-breaking agent, is highly toxic and its use is not allowed in organic production systems. This study aimed at evaluating the efficiency of alternative rest-breaking agents in kiwifruit vines by using the biological method of single node cutting. Twigs of the cultivar Bruno were collected in an organic orchard in Pelotas, a city located in Rio Grande do Sul state, Brazil. Seven-centimeter-long cuts with a single shoot at the ends were segmented. Cuttings were placed on plastic trays with phenolic foam and soaked in water, at 85% relative humidity on average, and kept in bio-oxygen demand (BOD) incubators at 25± 1 °C and a 16-h photoperiod. Budbreak was evaluated in 2-day and 3-day intervals. The experiment was conducted in a completely randomized design with ten treatments and three replications of ten sampling units each. The following variables were analyzed: average budbreak time (ABT), final budbreak rate (FBR), vigorous budbreak rate (VBR), velocity of budbreak (VB), percentage of open buds (POB) and dormancy index (DI). The rest-breaking agent garlic extract (GE) 10% + mineral oil (MO) 2% was the most efficient one in budbreak induction in both production cycles. Thus, this dose is recommended for budbreak induction in kiwifruit vines grown in an organic system.
Palavras-Chave:  Cultivar Bruno.
Thesagro:  Brotacao; Kiwi.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213838/1/0006-8705-brag-1678-449920190321.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21606 - 1UPCAP - DD
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